Site Overlay

Onderweg naar huis

Ik ga weer naar huis…

… dat hoorde ik mijzelf zeggen. Daarmee doelde ik op mijn eigen kamertje hier in Volda. Het begint al steeds meer als een thuis te voelen met dieren, een mooi uitzicht en vrienden om mij heen. De derde week zit er al weer op!

 

Ja, echt! Met dieren! En dan bedoel ik niet zomaar dieren. Er zit hier een rijvereniging. Helaas kan je hier alleen rijden met je eigen paard, maar daar heb ik iets op gevonden. Een voorbij rijdende ruiter gaf mij de tip om een oproepje te plaatsen in de Facebook groep van Rideklubb Volda. Dat heb ik gedaan, en ik heb inmiddels al een hele mooie buiten rit door de sneeuw gemaakt op een echt Fries paard, hoe thuis kan een mens zich voelen haha. Daarnaast ben ik in contact gekomen met iemand die veel wandelt met haar hond. Ze had een berichtje gepost in één van de Erasmus groepen op Facebook. Daar vroeg ze of iemand zin had om mee te gaan wandelen met haar harige viervoeter. Dat was super gezellig! Ze komt zelf uit Alesund, maar woont nu inmiddels al een paar jaar in Volda waardoor ze de omgeving hier al super goed kent. Ook hier in Volda hebben ze gelukkig genoeg dieren. Al heb ik nog geen één koe gezien!

Het uitzicht hier is zoals jullie allemaal al op de foto’s hebben gezien echt onwijs gaaf! Ik heb mijzelf aangesloten bij een outdoor club, Ratura Tarantula, waarbij wandelen en gezelligheid voorop staat. Gister hebben we met een clubje van +/- 10 personen onze eerste tocht gemaakt. Na 2 uur wandelen (berg opwaarts) kwamen we aan op een soort mini camping met allemaal mooie hutjes (zie foto) genaamd; Rotevassætra. Er stond één openbare hut waar iedereen dus gebruik van kan maken, als je wil kan je er zelfs in overnachten. De sneeuw was erg populair! Er waren heel veel cross country skiërs aanwezig, groot en klein. Dat bracht ons op het geniale idee om een paar tweedehands ski’s op de kop te tikken, zodat ook wij deze sport kunnen leren. Mocht het echt zover komen, beloof ik jullie een filmpje.. Ik heb nog nooit op een paar ski’s gestaan namelijk, en met mij zijn er nog veel meer.

In Rotevassætra hebben we een plekje gezocht waar we een kampvuur konden maken. Er ligt nog steeds veel sneeuw, dus we hebben samen een vuurplaats in de sneeuw gespit. Dat is al een ervaring op zich haha. Iedereen had wat lekkers meegenomen om boven het vuur te bakken en we hebben met zijn allen een hele poos gepraat, foto’s gemaakt en natuurlijk heerlijk gegeten en genoten van het uitzicht. Het broodje op stok was mijn persoonlijke favoriet!

School begint nu ook wat serieuzer te worden. Dat is maar goed ook, het is wel fijn om een doel te hebben. Voor mijn fotografie vak ga ik vanmiddag de studio in. We moeten 24 foto’s maken met de 24 verschillende licht opstellingen van de lightning guide.  Dat is een hele leuke uitdaging! Daarnaast volg ik Editorial Design. Hiervoor moet ik een magazine maken die past in één of meerdere thema’s van de 17 sustainable development goals. Voor het magazine moet ik tenminste 3 personen interviewen, deze interviews moet ik weer verwerken in het magazine. Tips zijn altijd welkom!

Kortom, ik voel mij hier nu eigenlijk al aardig thuis.

 

2 thoughts on “Onderweg naar huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *