Site Overlay

De taal die iedereen spreekt

”Open your eyes, look up to the skies and see.” – Queen

Want echt mensen, het is hier prachtig! Inmiddels woon ik al weer een maand in Volda. Naast dat ik nu al heel veel nieuwe mensen heb leren kennen kom ik ook in aanraking met nieuwe muziek.

..Muziek is echt overal! En dat blijkt wel weer uit een week als deze. Mijn vierde week begon met mijn opdracht voor mijn fotografie vak. Ik ben maandag en dinsdag middag druk bezig geweest in de studio, met jawel, een gezellig muziekje op de achtergrond. De stiltes die tijdens zo’n shoot kunnen vallen zijn soms best wel een beetje ongemakkelijk. Een beetje achtergrond muziek is hier de ideale oplossing voor!

”Rembrandt with a honeycomb, 1 van de 24 licht opstellingen.”.

Woensdags was het uiteraard weer tijd voor de wekelijkse pub quiz. Deze week was het thema avontuur. Dat had zelfs na de pub quiz nog betekenis. Ik hoorde namelijk dat er een paar mensen gingen jammen in mijn flat. Sommigen van jullie weten misschien wel dat ik ook een klein beetje gitaar kan spelen, dus dat leek mij wel wat. Aan het begin was het een klein beetje ongemakkelijk, maar hoe langer de avond werd, hoe meer ik mij op mijn gemak begon te voelen. Ik heb aan het einde van de avond, nadat ik al mijn moed bij elkaar had geraapt zelf ook nog een nummer gespeeld; Riptide van Vance Joy. Dat werd gelukkig ook wel aardig gewaardeerd.

De volgende dag had ik om 09:00 weer les, Editorial Design. Dat betekent dat ik om 8:15 pas uit mijn bed moest komen, want de school is nog geen 10 minuten lopen. Ideaal! We kregen hier wat meer informatie over de 17 sustainable development goals waarop we ons magazine moeten baseren. Ik wil graag wat doen met voedsel, maar ik wist nog niet zo goed wat. Iemand tipte mij op het zogenoemde ‘dumpster diven’ waar mensen dus letterlijk in de prullenbakken van supermarkten graven om de eetbare producten er weer uit te vissen.

Tussen de lessen door hang ik graag rond in Pangaia, dat is eigenlijk een soort van huiskamer voor vooral de internationale studenten. Het is een gezellig plek waar je met elkaar kan praten, een spelletje kan spelen of aan je opdrachten kan werken. En als jij je een keer niet goed voelt, staan de mensen van Pangaia altijd voor je klaar. Dat is wel echt super fijn!

Vrijdag avond was het karaoke avond! Dat is natuurlijk super gezellig. Ook was er een huisfeestje waar ik voor was uitgenodigd. Keuzes maken is niet mijn sterkste kant. Dus ja..  ..beide dan maar! De avond begon bij een andere studentenflat, waar een Engelse meid heerlijk voor ons heeft gekookt. Daarna kwamen er steeds meer mensen in de keuken en hebben we met zijn allen een spel gespeeld en wat gedronken. Rond een uur of tien ben ik met nog een paar mensen naar het huisfeestje gegaan. Dat was erg gezellig!

Op het huisfeest ben ik in contact gekomen met nog veel meer mensen die doen aan dumpster diven wat natuurlijk perfect was. Binnenkort ga ik zelf een keer met een groepje mee. Na het feestje zijn we doorgegaan naar de karaoke avond, en hebben we de longen uit ons lijf gezongen! Ik vind het zo gaaf hoe muziek zo universeel kan zijn. Echt een soort taal die iedereen spreekt.

 

3 thoughts on “De taal die iedereen spreekt

  1. Wat leuk om je blog te lezen! Ik wil volgend jaar ook in Volda gaan studeren en ben momenteel dus erg bezig met de oriëntatie. Vind het echt super dat ik je blog heb gevonden en kijk zeker uit naar nog meer verhalen van je studentenleventje daar!

    1. Marloes van 't Klooster says:

      Wat gaaf! Zeker doen zou ik zeggen haha. Als je nog vragen hebt mag je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *