Site Overlay

Lachen!

Fotografie examen

Deze week stond en staat nog steeds helemaal in het teken van mijn fotografie examen. Ik heb inmiddels een aantal super geslaagde shoots achter de rug, maar de shoots met de meeste uitdaging moeten nog komen! Toch wel weer super leuk om met honden te werken.

Maandag stond de eerste fotoshoot geplant! Molly, een super lieve …. mocht als eerste voor mijn lens verschijnen. Zoals ik eerder al heb verteld is het de bedoeling om 10 foto’s te schieten van 5 verschillende honden rassen, 1 buiten en 1 in de studio. Waarom? Gewoon om de wereld een beetje mooier te maken, om mensen te laten lachen. Het valt mij op dat er op school heel veel aandacht wordt besteed aan de problemen in de wereld zoals de hoeveelheid plastic die wij met zijn allen gebruiken en de verspilling van voedsel. Uiteraard vind ook ik dit belangrijk, maar ik merkte zelf dat ik er een beetje moe van werd. Daarom wil ik voor mijn examen opdracht iets leuks doen. Iets wat mensen laat lachen. Er is namelijk al genoeg ellende in de wereld, het is belangrijk dat we niet vergeten om ook te genieten.

Genieten dat heb ik deze week ook zeker weer gedaan! Helemaal tijdens de tweede fotoshoot van deze week. Dinsdag ochtend ging mijn wekker al op tijd om gebruik te maken van de super mooie ochtend mist bij het meer. Commander een super leuke Chow Chow en Noah een mooie grote Belgische herder mochten dit keer voor mijn lens verschijnen. Wat een stel zeg! Ik heb nog nooit zo gelachen tijdens een fotoshoot haha. Commander deed letterlijk wat hij zelf wilde. Het ene moment was hij niet in beweging te krijgen en het andere moment rende hij er als een malle vandoor (zie foto). Man wat had ik een geluk dat de eigenaar nog net voor dat ze haar dochter ging bezoeken in Budapest langs wilde komen. Deze twee had ik niet willen missen!

Dinsdag middag stonden er twee blonde labradors voor mij klaar, wederom weer bij het meer. Deze twee hadden echt de grootste lol met elkaar! Ze renden alle kanten op, echt energie voor tien. Dat was voor mij een grote uitdaging. Het geheim, geduld. Ik heb ze eerst lekker laten uitrennen en daarna hebben ze heel kort voor mij geposeerd. Al met al toch nog een aardig resultaat. Het wordt denk ik nog een groter uitdaging als deze twee volgende week bij mij in de studio komen haha.

Woensdag stonden er twee Sint Bernards voor de lens. De hele familie was zo’n beetje aanwezig om ze aan te moedigen. De honden luisterden echt perfect! Het was ook echt een stel, reu en teef. Wat echt heel geinig was, want de teef was echt van de vrouw van de familie en de reu van de man. Je ziet wel eens van die foto’s voorbij komen, de gelijkenissen tussen hond en baas. Daar kunnen ze zo tussen gaan staan haha. Ik ben echt super trots op het resultaat van deze shoot. Ik kan wel zeggen dat ik dit halve jaar weer gegroeid ben in de fotografie.

Woensdag middag heb ik de studio foto’s uitgeprobeerd met een hond van een kennis. Zij heeft thuis een studio en haar hond is daar helemaal aan gewent, ideaal om mee te oefenen dus. De bedoeling in de studio is om een mooie portret foto te maken waar de hond een brokje probeert te vangen. Dat was toch iets moeilijker dan ik had verwacht. De timing moet direct goed zijn, in verband met de lichten die maar één keer af gaan. Daarnaast hadden we het probleem dat de lichten te langzaam waren voor de snelle beweging van de hond. Het resultaat was dan ook niet wat ik had gehoopt..

Donderdag, vrijdag en zaterdag heb ik besteed aan het nabewerken van de foto’s. Vandaag ben ik weer met mijn oefen hond de studio ingedoken, dit keer gewoon de studio van school. Dit werkte echt al een stuk beter!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *