Site Overlay

Goodbye Norway

Noorwegen, bedankt.

Dit was de week van het laatste uitje met zijn allen, het inpakken van de spullen en het afscheid nemen van deze prachtige plek en mensen. Weer een week om niet te vergeten.

Maandag begon meteen weer met een onvergetelijke dag. Ik heb samen met Kitti en Kristina, de paardenvrouw mijn laatste buitenrit met Milla gemaakt. We zijn samen een stuk berg opwaarts gereden en werden verrast door een super mooi uitzicht, het mooie dorpje Volda. Het was nog wel even flink slikken, deze pony heeft mij toch ook weer zo veel geleerd. We hebben onwijs gave buitenritten gemaakt en Milla was mijn enige maatje waar ik gewoon dom Nederlands tegen kon lullen haha. Na de buitenrit moest ik al snel mijn tas weer inpakken voor het laatste uitje, Nordic adventure (het eiland reisje).

Dinsdag ochtend stonden we daarom al vroeg bij Pangaia, het verzamel punt waar ook Femke en Teun naar toe kwamen om afscheid te nemen. Zij moesten helaas diezelfde dag nog met het vliegtuig mee. Het begin van het uitje was dan ook een beetje dubbel. Ik had enorm zin om naar het eiland te gaan, maar de groep was niet meer compleet. Dat gevoel werd al snel een stukje beter toen we aankwamen op de locatie. We werden bij een parkeerplaats voor een bos uitgezet en moesten daarna nog een halfuurtje lopen richting de zee. Daar stonden de guides al met roeiboten op ons te wachten om ons naar het eiland Yksnøya te brengen.

Terwijl we de haven van het eiland in voerden kwam er een guide met een grote toeter tevoorschijn om ons te groeten. Dat was echt heel gaaf! We kregen daarna een rondleiding over het eiland. Trouwens, alle guides die er deze paar dagen waren komen van de natuur opleiding van onze school. Dit uitje was voor hun een schoolopdracht, dus konden wij voor bijna niks mee! Super tof! Onze tenten voor de overnachting stonden al klaar en in het boothuis werd al een lekkere lunch voor ons klaargemaakt. Het uitzicht was ook nog eens super tof! Echt back to basic, lekker relaxen en je kop ergens anders op zetten. Dat konden wij volgens mij allemaal wel gebruiken.

S’middags werden we in groepen verdeeld. Ik ging met een groep mee om eten te zoeken. De guides hadden een dag van te voren een krabben kooi in het water laten zakken, en we gingen eerst kijken of we wat krabben gevangen hadden. Met een roeiboot roeiden we naar de kooien toe. We trokken de kooien omhoog, dat ging nog niet al te makkelijk want ze waren nog best zwaar. Toen ze eenmaal boven waren was het ook wel duidelijk waarom ze zo zwaar waren, er zaten een stuk of 12 hele grote krabben in!

Nadat we de krabben aan de kade in een bak met water hadden gebracht gingen we door met de zoektocht naar eten. Aan het water zaten allemaal slakken aan stenen vastgezogen, deze slakken waren blijkbaar ook eetbaar. Dus hebben we hier ook een aantal van verzameld. Daarna werd de BBQ aangestoken en werd al het eten (een beetje van de winkel en een beetje van ons) klaargemaakt. Een hoogwaardig diner! S’avonds hebben we nog een mooie wandeling rondom het eiland gemaakt en daarna was het tijd voor een kampvuur met jawel, smores, bananen gevuld met chocolade en een Noorse muziekje!

     

Tijdens het kampvuur kwam het onderwerp buiten slapen nog aan de orde. Aangezien ik dat hier nog niet geprobeerd had leek me dit wel wat. Het enige probleempje was het weer, de kans op regen was 50%. Maar ja, niet geschoten is altijd mis! Dus besloot ik om samen met een guide buiten op de kade te gaan slapen. Dat ging eigenlijk super goed! Warm de slaapzak in, een kruik tussen de benen, nog even genieten van het uitzicht en slapen. Tot ik rond een uur twee wakker werd van een harde wind en nattigheid. Het was dus 50% wel gaan regenen haha. We hebben het nog een halfuurtje afgewacht, maar moeder natuur was nog niet van plan ons droog verder te laten slapen dus hebben we onze spullen verplaatst naar het boothuis. Toch wel weer een super toffe ervaring! 

De volgende dag was het weer tijd om onze spullen in te pakken, we hebben met zijn allen de groote roeiboot weer in het boothuis geplaatst en zijn na een korte speurtocht weer richting Volda gegaan. Een super super super geslaagde laatste reis!

Donderdag stonden pa en ma al weer te popelen om mij te zien (of niet?). We hebben samen mijn kamer helemaal geschrobt en zijn daarna een rondje door Volda gelopen. Aangezien het Hemelvaartsdag was waren alle winkels gesloten, inclusief de wol winkel. Maar maak je geen zorgen, die hebben we vrijdag nog bezocht haha. Donderdag avond kwamen bijna alle overige Erasmus studenten bij ons in de keuken (in Heltne) dineren, voor de allerlaatste keer. Daarna moesten we weer afscheid nemen van twee super lieve meiden en de volgende ochtend was het mijn beurt om afscheid te nemen van de rest en Volda (voor nu) te verlaten. Dat vond ik heel lastig, maar het hoort er helaas ook bij.

Noorwegen heeft mij echt heel veel mooie dingen gebracht! Ik heb mijn grenzen verlegd (letterlijk en figuurlijk) en ik ben super lieve mensen tegen gekomen die vrienden voor het leven zullen zijn. Noorwegen, bedankt!

Op dit moment zitten we midden in de roadtrip terug naar Oosterwolde. Daar lees je volgende week meer over!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *