Site Overlay

Volop genieten van de zon

Het wordt lente! 

Na een periode met lange donkere dagen komt eindelijk de zon te voorschijn. Daar was ik wel aan toe! Daarom heb ik daar de afgelopen week ook volop van genoten. De week begon weer met een heerlijke buitenrit en eindigde met een super gave dagtrip naar Runde!

Nadat ik mijzelf maandag een dagje had opgesloten in mijn eigen kamer werd het tijd om mijzelf een schop onder mijn kont te geven. Daarom ben ik dinsdag de dag begonnen met een buitenrit. Daar was ik wel aan toe ook. Er hing behoorlijk wat stress in de lucht door alle deadlines van school en gestreste mensen in Pangaia. Mijn kop stroomde over dus de buitenrit deed mij super goed. Tijdens de rit kwam ik een mevrouw tegen. Ze was aan het mountainbiken rondom het meer en vroeg in het Noors of ze een foto van mij mocht maken. Dat vond ik natuurlijk wel leuk! Dus ik vroeg haar ook meteen of ze die foto dan naar mij toe wilde sturen, aangezien ik nog helemaal geen foto met Sierda, de fries had.

Woensdag ochtend heb ik een klasgenoot geholpen met haar opdracht voor Editorial Design. Ze moest foto’s maken voor haar magazine over recycling. Daarvoor moest ze een foto collage hebben van een persoon die haar eigen juten tas overal mee naar toe neemt. Dus gingen wij samen op pad. In de Kiwi, om het gebouw, op het bankje.. We hebben zo’n beetje elke mogelijke plaats wel gehad haha. Woensdag avond was het tijd voor de wekelijkse pubquiz. Na de pubquiz besloten we maar weer een keer te gaan dumpster diven. Mijn koelkast begon al aardig leeg te raken. Deze keer hadden we weer geluk! We vonden super lekkere dingen, onder andere een lasagne pakket, pizzadeeg, kaas en bacon.

Donderdag was een drukke dag, de Dutch night stond voor de deur! Super leuk natuurlijk. Tijdens zo’n evenement is het de bedoeling dat de mensen uit een bepaald land (dit keer dus uit Nederland) een avond organiseren met een presentatie over het land, spelletjes en natuurlijk lekker eten. We hebben de hele dag met zijn allen gekookt aangezien we moesten rekenen om rond de 80 mensen. Tjah en wat voor een Nederlands gerecht moet je dan koken… Stamppot en bitterballen natuurlijk! De avond was echt super geslaagd, er waren aardig wat mensen en iedereen vond het lekker en leuk. Kortom, we hebben Nederland weer even goed op de kaart gezet. Er was zelfs één Engelse jongen die nog een paar bekers met stamppot mee naar de bibliotheek nam zodat hij wat te snacken had onder het leren (zie foto).

Vrijdag begonnen we met de workshop architectural photography. We kregen les van de eigenaar van Folio Limon. Een architect en architectuurfotograaf die al een aantal jaren in het vak zit. De sessie van vrijdag duurde erg lang, maar was wel erg interessant! Volgens hem gaat het vooral om de perfectie eigenlijk. Rechte lijnen, netjes opgeruimde ruimtes en een mooi uitzicht. Woensdag gaan we oefenen hier in Volda en vrijdag gaan we ook echt een opdracht uitvoeren voor het Heroy Kystmuseum.

Zaterdag hebben we met zijn vijven (Annika, Kat, Kitti & Georgia – Duitsland, Australië, Hongarije & Engeland) een auto gehuurd en zijn we richting Runde gereden. Daar hebben we een super mooie wandeling gemaakt. Over de berg heen naar de vuurtoren. Tijdens de hele tocht hadden we een prachtig uitzicht! Echt super mooi en gezellig.

    

Zondag begon ik de ochtend met het schrijven van mijn blog, maar al snel kwam ik er achter dat ik allerlei dingen gepland had waardoor ik er verder niet meer aan toe gekomen ben… Oeps.. S’middags hebben we met de dumpsterdivers van woensdag lasagne gemaakt van het lasagne pakket dat we gevonden hadden. Dat smaakte super goed! Daarna ben ik door gegaan naar het meer. Daar kwam ik een aantal bekenden tegen die mij uitnodigden voor om gezellig in hun keuken spelletjes te spelen en wat te eten. Toen we in de keuken aankwamen lag er een vers gevangen vis op tafel! Lekker!! Na een aantal spelletjes ben ik door gegaan naar weer een andere keuken waar we met ons vaste poker clubje gepokerd hebben. Ook daar was weer lekker eten! Eigenlijk heb ik gister in drie verschillende keukens gegeten, een goed excuus toch?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *