Site Overlay

Let the games begin!

Spontaniteit kent geen tijd…

..en dus ben ik van woensdag tot en met zondag in Trondheim te vinden voor de Studenlekene 2019, de studenten sportwedstrijden. Tjah, en als je dan toch in Trondheim bent, (wat vanaf Volda ongeveer 400 km richting het noorden is) dan is het natuurlijk wel heel verleidelijk om ook een huskytocht te maken. Een punt die al lange tijd boven aan mijn bucketlist staat.

Een tijdje geleden kregen we een bericht over de Studentlekene 2019. Aangezien ik nooit echt een andere sport heb beoefent naast paardrijden scrolde ik al vrij vlot langs het bericht heen. Toch leek het mij wel super gaaf om aan zoiets mee te doen. Het bericht kwam weer voorbij en dit keer zat er wat meer druk achter. De deadline was al over 4 dagen. Ik besloot toch maar eens te kijken welke sporten er allemaal mee deden. Femke, het andere Nederlandse meisje is super goed in volleybal, maar helaas stond deze sport niet tussen de lijst. We wilden eigenlijk allebei wel heel graag heen, en dus besloten we als team mee te doen aan de ‘badminton double’ wedstrijd met als team naam (heel origineel): ”The Dutchies”.

De laatste keer dat ik serieus heb gebadmintond was waarschijnlijk toen ik nog op de middelbare school zat. Er moest dus nog wel het een en ander opgefrist worden. Afgelopen vrijdag hebben we voor het eerst (en voor het laatst, want woensdag vertrekken we al) getraind. Ik dacht eigenlijk dat badminton niet zo moeilijk kon zijn, maar er bleken toch meer regels te zijn dan ik had gehoopt. Al met al ging het helemaal niet zo verkeerd en zijn we klaar voor de wedstrijd, althans, de regeltjes zitten er wel aardig goed in en aan de motivatie ontbreekt het niet.

Femke en ik waren eigenlijk vanaf het begin dat we hier zijn al opzoek naar een plek waar we een huskytocht konden maken. We hadden het al bijna opgegeven toen we bedachten dat er in Trondheim wel iets te vinden moest zijn, dus gingen we weer opzoek. Ja hoor! In Koppera vlakbij de Zweedse grens, (ongeveer 1,5 uur vanaf Trondheim) zit een kennel waar wij samen met nog 2 anderen onze droom waar gaan maken. Een echte huskytocht met husky’s, sleeën, sneeuw en zelfs puppy’s! Hoe onwijs gaaf is dat!?

Dumpsterdiven 
En er is nog meer! Deze week mocht ik met een groep dumspterdivers mee op jacht. Dat was echt een hele ervaring. Het stormde zo’n beetje buiten, maar Kitti (mijn huisgenoot) en ik wilden het toch graag een keer proberen en dus hebben we samen met de anderen het slechte weer getrotseerd. We waren echt zeik en zeik nat. Het was super glad overal en het waaide er op los. Samen liepen we naar de eerste supermarkt. Het was de supermarkt vlak bij de haven, echt een top plek met zulk weer… niet dus. Er is één iemand gevallen en een andere meid kreeg een container klep op haar neus. Gelukkig zat er wel wat eetbaars in de container, dat maakte het natuurlijk allemaal weer goed! Met een stuk of 5 tassen vol met eten liepen we terug naar het huis van de divers. Het eten uit de vuilnisbakken halen is slechts één deel van de avond.

Er werd als eerste een lekker muziekje opgezet in de keuken. Vervolgens kreeg iedereen zijn eigen taak; de een legde de producten op het aanrechtblad, een ander begon alles (met zeep) af te wassen en weer een ander moest de producten drogen. Alles werd uiteindelijk op de tafel gelegd en gesorteerd. We kwamen terug met sinaasappels, champignons, chips, kool, chocomelk, uien, appels, peren, en nog een aantal andere producten. Een prima vondst dacht ik.. Tot ik de mening van de anderen (ervaren divers) hoorde. Ze lieten ons foto’s zien van hun vorige uitstapjes, waar de tafel bom vol lag met allemaal voedsel en nodigden ons uit om zondag (vandaag dus) weer mee te gaan. Dat aanbod kon ik natuurlijk niet afslaan.

Het is eigenlijk net kerst. Je weet niet wat je gaat vinden, in elke vuilniszak schuilt weer een verassing. Ik ben nu net terug van het dumpsterdiven en we hebben echt niet normaal veel gevonden, van cacao poeder tot aan handzeep (zie foto). Het is echt niet te geloven wat er allemaal weggegooid wordt. We hebben dit keer zelfs allemaal decoratie gevonden zoals kaarsen en dienbladen. Ik denk dat we vandaag al meer dan €100,- hebben bespaard. Natuurlijk begon dit allemaal met mijn school opdracht, het magazine. Daarom heb ik vanavond een paar foto’s gemaakt om ook jullie een sfeer impressie te geven. Geniet er van zou ik zeggen!

   

 

 

1 thought on “Let the games begin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *