Site Overlay

Sightseeing in Oslo

Oslo

Na de open mic hop het vliegtuig in. Van zaterdag tot en met dinsdag heb ik een korte reis naar Oslo gemaakt. Daar heb ik samen met Amber, een vriendin uit Nederland een airbnb geboekt met Sir Nicolas als host. 

Vrijdag avond was er open mic in Rokken, het studentencafé. Tijdens zo’n open mic mag iedereen zijn talenten op het podium laten zien. Hartstikke leuk natuurlijk! Maar net voor dat we richting Rokken wilden gaan kreeg ik een sms van Wideroe, de vliegmaatschappij. Wegens onvoldoende crew en slecht weer werd mijn vlucht gecanceld. Dit betekende dat ik overgeboekt zou worden naar een andere vlucht vanaf Alesund. Gelukkig kreeg ik al vrij vlot verdere informatie, en kon het feestje gewoon door gaan.

Om 11.30 kwam ik aan in Oslo. Amber kwam een uur later met het vliegtuig dus ik heb op het vliegveld op haar gewacht. Onze slaapplek zat midden in het centrum, ongeveer 15 minuten lopen vanaf het centraal station in Oslo. We hadden een airbnb gehuurd met Nicolas, de kat als host. Dat was wel super leuk. Naast de kat woonden er nog een man uit Italië en een vrouw uit Ierland in het appartement. Twee echte reizigers. De koelkast hing vol met magneten van de plekken die ze hebben bezocht. Michelle, de vrouw uit Ierland, had speciaal voor ons alle bezienswaardigheden op de kaart gemarkeerd, super handig! We konden die middag meteen aan de wandel, met als hoogte punt het opera huis.

Zondag hebben wij het Akershus fort bezocht, een super mooi kasteel dat inmiddels al 700 jaar in het centrum van Oslo staat. Het fort is groter dan wij eerst dachten. Het zijn meerdere gebouwen en musea. Het mooiste vind ik toch wel het kasteel zelf, het blijft altijd interessant om te zien hoe die mensen leefden. Vooral de kerker is natuurlijk super gaaf om te zien. In het andere gebouw is een grote expositie over de oorlog. Vooral een groot deel over de tweede wereldoorlog waar ze vooral de focus leggen op de schepen en onderzeeërs die ze gebruikten. Daarnaast waren er ook kleine exposities over de andere oorlogen waar Noorse soldaten hebben gevochten. Op de tweede verdieping was een expositie over Oslo zelf, met schaalmodellen van de ontwikkelingen van de stad. Kortom een aanrader voor de geschiedenis liefhebber!

Als tweede stond het beeldenpark (Vigeland) op ons lijstje. Een groot park met allemaal gigantische standbeelden. Echt wel heel tof om te zien. Daarna zijn we weer richting het appartement gegaan. Daar zaten onze hosts al gezellig aan een glas wijn, dat was ook wel te merken haha. Alle reisverhalen kwamen over de tafel, we hebben de hele avond in de keuken gepraat. 

Zondag middag hebben we een 24 uurs buskaart gekocht. Deze zijn bij een heleboel winkels verkrijgbaar en kosten slechts een tientje. Een ideale manier om snel en goedkoop van a naar b te komen. De maandag begon bij het Noorse Folksmuseum. Dit is een groot openluchtmuseum waar je met een kaart door heel Noorwegen reist. Het grootste deel is met wat oudere huizen van vroeger, maar er is ook een nieuw gedeelte. Het museum bevindt zich op een schiereiland, daar zijn we met de boot naar toe gevaren.

Dinsdag was het weer tijd om naar huis te gaan. Gelukkig kon ik gewoon in Volda landen, het koekblikje heeft zichzelf weer overtroffen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *