Site Overlay

Altijd blijven dromen – halverwege

Dromen

Inmiddels zit ik hier al 2,5 maand. Dit betekent dat ik al op de helft van mijn semester zit! Ik weet niet hoe vaak ik dit nog ga zeggen, maar de tijd vliegt voorbij. Om een of andere reden is mijn hoofd daar de laatste tijd (vooral s’nachts) behoorlijk actief mee bezig. Ik droom heel veel en heel ‘echt’. 

Als ik droom gaat het eigenlijk altijd als volgt: ik wordt wakker in mijn eigen bed thuis en kijk om me heen. Dan denk ik aan de periode die ik hier heb gehad. Ik loop naar mijn raam en kijk naar buiten… Zo plat als een dubbeltje. Ik mis de bergen, de mensen.. Eigenlijk alles en wil alleen maar terug. Dan komt Mickey op mijn bed gesprongen. Voor de mensen die het niet weten, Mickey is mijn kat. Mickey kijkt me dan aan met een hoofd van ‘Sinds wanneer ben jij weer terug!?’ maar dan op zo’n bitcherige manier, zoals katten dat zo goed kunnen haha. Dan word ik echt wakker en moet ik even goed om me heen kijken. Jup ik ben nog in Volda en het is maart, nog 2,5 maand volop genieten.

Om mijn hoofd een beetje te legen begon ik maandag met een buiten rit waar ik eigenlijk aan mijn magazine moest werken. Tjah.. Het was zulk mooi weer, daar moest ik gewoon gebruik van maken. Even lekker mijn hoofd legen. Milla de IJslander merrie en ik hebben een ronde om het meer gemaakt, echt super relaxed! Na 3 uur kwam ik weer thuis. Dat had ik zelf niet helemaal in de gaten. Iets van time flies when your having fun.

Na de outdoor portret lessen voelde ik me geïnspireerd. Samen met een klasgenoot zijn we daarom dinsdag ochtend richting het meer gelopen om nog een aantal foto’s te schieten. Als ik straks thuis ben heb ik mijn fotografie skill niet alleen verbeterd, maar ben ik ook professioneel model haha. We gebruiken elkaar namelijk constant als model. Dat werkt overigens super goed! Omdat je zelf voelt hoe het is om in de schoenen van je model te staan kan je het model beter begeleiden en positioneren. Een leuke tip voor alle fotografen die daar moeite mee hebben. Zelf ben ik stiekem best trots op het resultaat!

Woensdag was het weer tijd voor de pub quiz! Dit keer was het thema nerdie, het ging onder andere over Harry Potter, Friends en nog een aantal programma’s / films die ik nooit van mijn leven heb gezien. Gelukkig was het wel weer gezellig haha. Na de pub quiz ben ik met nog 3 anderen de vuilnisbakken ingedoken. Mijn koelkast was weer aardig leeg en moest bijgevuld worden. Dit keer vonden we echt een gigantische hoeveelheid aan tomaten! Echt niet normaal, ze waren bijna allemaal nog helemaal goed. Daarnaast hadden we een paar varkenspoten, lekkere chocolade saus voor over ijs, entrecote en nog veel meer groente en fruit. Kortom, ik kan er weer even mee door.

Vrijdag begon het nieuwe onderwerp voor fotografie namelijk ‘fashion photography’. We kregen eerst een uitleg. We hebben een aantal video’s gezien van beroemde fashion fotografen.  Bij fashion fotografie dacht ik meteen aan kleren verkopen, maar het is nog zoveel meer! Eigenlijk is fashion fotografie een stukje kunst. Je ‘verkoopt’ niet alleen kleding maar je kan ook een idee of visie overbrengen waardoor je mensen aan het denken zet.

Tim Walker is een fashion fotograaf die dit op een hele bijzondere manier doet. Hij gaat met zijn foto’s volledig out of the box. Peter Lindbergh is weer heel goed in het pure van een persoon naar voren brengen. Zo heeft iedereen zijn eigen stijl. De opdracht die wij nu moeten maken gaat ook meer richting de artistieke kant. We moeten namelijk een verhaal in beeld brengen, daar gaan we woensdag verder over brainstormen. Wat belangrijk is is dat je dicht bij jezelf blijft, doe wat je zelf echt leuk en interessant vindt. De kwaliteit van je foto’s worden dan ook beter. Daar ga ik nog eens even goed voor zitten.

Zaterdag zijn we met een hele groep naar het aquarium in Alesund geweest. Dat was echt heel leuk en gezellig! Ik had uiteraard mijn camera weer bij de hand en ben een beetje aan het spelen gegaan met het licht in deze glazen bakken, met de foto bovenaan als resultaat. Naast vissen waren er ook otters, zeehonden en pinguïns, deze zaten allemaal in en buiten verblijf. Het aquarium zit aan de kust, dus wederom was er weer een super mooi uitzicht.

Voor nu is het belangrijk voor mij om te blijven dromen. Ik merk dat ik nu al weer bezig ben met het vinden van een nieuw Rome, een nieuw doel voor na mijn studie. Fotograferend de wereld rondreizen, aan het werk bij The Calgary Stampede, reizen met workaway of misschien wel heel iets anders! Wie zal het zeggen. Ik droom nog even lekker door.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Altijd blijven dromen – halverwege

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *