Site Overlay

Een weekend vol documentaires

Dokfilm

Deze week heb ik alle opdrachten van creative commercial photography afgerond. De examen periode staat voor de deur! Mijn voorstel is goedgekeurd en ik kan nu weer volop aan de bak. Het magazine is ook af, deze ga ik komende week voor mijn klas presenteren. Uiteraard was er deze week ook nog genoeg tijd om lekker te relaxen, onder andere bij het grootste filmfestival van Noorwegen; Dokfilm!

De week begon weer met een super mooie buitenrit! Kristina en ik zijn door het bos achter de berg op gegaan. Man man man, dat ga ik echt missen. Alles begint nu eindelijk ook groen te worden. Dat merkten wij vooral tijdens de rit op. Het bos was groen en het kikkerdril dreef al in zo’n beetje alle slootjes die wij tegen kwamen. We kwamen ook meer vee tegen dan normaal, vooral geiten en schapen. Daarnaast zijn ze hier nu ook al volop aan het gieren! De ultieme lente geur haha.

Dinsdag ochtend heb ik gewerkt aan de foto’s voor de architectuur opdracht. Woensdag was de deadline, en er moest nog wel het een en ander gebeuren. Het nabewerken van deze foto’s vind ik eigenlijk super leuk! Dat had ik niet verwacht, je kunt er echt alle kanten mee op gaan. Dinsdag middag hebben we met een aantal in de tuin van Porse gezeten. Annelie had een heerlijke fles met Bacardi meegenomen dus ik heb voor iedereen cocktails gemaakt. Het ultieme vakantie gevoel!

      

Woensdag hebben we al weer afscheid genomen van Raul, de eerste persoon die vertrekt. Raul is de oprichter van Natura Tarantula, de wandel/scouting groep. Hij nodigde iedereen uit bij het meer. Er was een lekker warm kampvuur, spelletjes en natuurlijk een hapje en drankje. Kortom, weer een geslaagde dag. Het voelt wel raar dat er nu al mensen naar huis gaan, deze mensen maakten dit semester echt onvergetelijk.

De rest van de week hebben Kitti, Meg en ik vooral veel bij Dokfilm rondgehangen. Dokfilm is een filmfestival georganiseerd door studenten. Zoals je in de naam al hoort worden er tijdens Dokfilm heel wat documentaires afgespeeld. Ook de media studenten krijgen hier de kans om hun documentaires te promoten. Het evenement word elk jaar georganiseerd, met de bioscoop van Volda als locatie, de ideale plek natuurlijk. Het viel mij nog tegen hoeveel mensen er eigenlijk waren zo overdag. Uiteraard waren er s’avonds ook feestjes die ik natuurlijk ook niet kon missen.

Vrijdag moest ik mijn examen voorstel voor mijn fotografie vak pitchen. Dat vond ik stiekem nog best wel spannend. Iedereen had namelijk gewoon menselijke modellen, maar ik wilde graag weer wat met dieren werken. Mijn idee is om honden te fotograferen op twee verschillende manieren. Éen portret foto van de hond, gewoon normaal en een foto van een hond die een brokje probeert te vangen. Het idee is om te laten zien hoe geinig en puur honden zijn, gewoon om mensen aan het lachen te maken. Ik moet uiteindelijk 10 foto’s inleveren. Ben je benieuwd hoe dat er ongeveer uit gaat zien? Kijk dan even naar Vieler Photography & PurrPaws Fotografie, dit zijn mijn inspiratie bronnen voor dit project. Super tof toch!? Er staan al een aantal fotoshoots gepland voor volgende week, ik heb er zin in!

Zaterdag avond was de silent disco bij Dokfilm. Mocht je hier nog nooit van gehoord hebben, een silent disco is een disco waarbij iedereen een koptelefoon draagt. Deze kop telefoon heeft 3 verschillende kanalen, en elk kanaal heeft zijn eigen kleur. Aan de kleur kan je dus ook zien naar welke kanalen je vrienden luisteren. Super geniaal eigenlijk. En wat nou als je gewoon even met iemand wil praten? Dan zet je je koptelefoon af en is het op de mee zingende mensen na heerlijk stil haha. Kortom weer een geslaagde week!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *