Site Overlay

De tijd haalt je inWe zitten nog steeds midden in een pandemie. Met tegenzin begin ik daar nu meteen maar over. Het Corona-virus heeft een grote impact op ons leven. Voor mijn gevoel staat de tijd wel eens stil. Toch tikt de tijd door, sterker nog, de tijd haalt je in! en zijn wij alweer in de herfst beland. Een periode waar ik mij onder andere bezighoud met een heel tof project!   

De herfst, misschien wel het mooiste seizoen van het jaar! De rode, oranje, gele en groene bladeren geven mij altijd een warm gevoel. Dat slaat eigenlijk nergens op, want het is hartstikke koud buiten. Als ik s ’ochtends om 6 uur de koeien uit het land moet halen ben ik alweer helemaal ingepakt. Een paar handschoenen, muts, shawl en als het even kan, een lekkere warme thermo legging houden mij dan warm. Ja ja, misschien een beetje overdreven, maar ik ben zo’n typische vrouw die het altijd koud heeft :). Inmiddels staan de koeien weer lekker warm op stal.

De dagen zijn korter. Ik merkte dat ik mijzelf echt even een schop onder mijn kont moest geven. Ik moest mijn eigen ritme weer vinden. Als het buiten donker is wil ik het liefste lekker in mijn bed blijven liggen, onder de warme dekens. En toch, toch, vind ik de herfst een heerlijk seizoen. De houtkachel in huis staat bijvoorbeeld eindelijk weer aan! En… stiekem heb ik de eerste, tweede, derde en vierde kerstfilms/series ook alweer bekeken. Ik hoor je al denken ‘Oh Marloes, dat kan echt niet!’, ghehe… toch wel dus. Sterker nog, mijn kamer/kantoor is al versierd met die gezellige kerstlampjes. Nog even een paar titels voor mijn mede kerstliefhebbers, te vinden op Netflix: ‘Holidate’, ‘Operation Christmas Drop’, ‘My Christmas Inn’ en de serie ‘DASH & LILY’.

Al die mooie kleuren buiten in de natuur, bieden natuurlijk ook supertoffe locaties voor fotosessies. Ik ben met Geartsje Pols en Sandra Hendriksen de kale duinen in Appelscha ingedoken voor een onwijs vette fashionshoot met kleding van Hendriksen Fashion Bolsward en visagie verzorgt door Salon Het Moment. Super gaaf toch!? Hou mijn insta in de gaten voor meer.

Maar wat is nou dat toffe project dan? Dat zal ik je vertellen. Een paar weken geleden ben ik tijdens een klus in contact gekomen met Geartsje. Geartsje heeft een aangrijpend boek geschreven genaamd ‘Dit Nooit Weer!’. Haar boek is een verzameling van persoonlijke oorlogs- en bevrijdingsverhalen. Dit onderwerp heeft ook mijn interesse. ‘De oorlog gezien vanuit de boer’ is de titel van mijn profielwerkstuk welke ik op de middelbare school al heb geschreven. De tijd haalt ons echt in. Daar moeten wij wat mee… En dat is ook meteen de missie van ons nieuwe project. Verhalen doorvertellen, een documentaire door de ooggetuigen, voor de generatie van nu en later. Een documentaire genaamd ‘Stille Kogels’. Wij hebben onze eerste draaidag al gehad. Dat was best heftig… Daarover vertel meer ik in mijn volgende blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *