Site Overlay

Stille Kogels

STILLE KOGELS

Het ontstaan van ‘Stille Kogels’

Stille kogels – Op zaterdag 3 oktober j.l. ging een wens in vervulling van de bijna 97-jarige A. van Houwelingen uit Ouddorp, die nog graag een bezoek wilde brengen aan het Kazemattenmuseum. Voor zijn gevoel kreeg hij na 71 jaar pas erkenning toen hij zijn verhaal over de verschrikkelijke tijd in kamp Amersfoort kon doen en dit verhaal, samen met vele andere verhalen, werd opgenomen in het boek “Dit nooit weer” van Geartsje Pols.

Ik mocht de fotografie verzorgen tijdens deze bijzondere dag. Zo kwam ik ook in contact met Geartsje. De dag vloog voorbij. Enkele dagen later stuurde ik Gearstje de aftermovie door. Nadat ze deze had gezien ontstond het idee om haar boek te verfilmen, in de vorm van een documentaire. Een onwijs gaaf idee natuurlijk! Gearstje stelde mij voor aan Sandra Hendriksen en dat maakte ons team compleet.

Missie

Geartsje haar missie is duidelijk, deze verhalen van de ouderen die de Tweede wereldoorlog hebben meegemaakt moeten verteld blijven worden. Die missie delen wij en dus duiken wij in het leven van de laatste ooggetuigen. Om alles er nog één maal uit te halen wat er in zit, zodat we deze herinneringen in leven houden voor de jongere generaties. Een documentaire door ooggetuigen voor de generatie van nu die medio 2021 zal verschijnen genaamd ‘Stille Kogels’.

Styling – Hendriksen Fashion Bolsward
www.hendriksenfashion.nl
www.facebook.com/hendriksenfashion

Kazemattenmuseum
www.kazemattenmuseum.nl

Kamp Amersfoort
www.kampamersfoort.nl

Visagie – Salon Het Moment
www.facebook.com/salonhetmoment
www.instagram.com/salonhetmoment