Site Overlay

Inpakken en wegwezen

Euhhm… help!?

De spanning giert door mijn lichaam. Morgen stap ik in het vliegtuig naar Noorwegen, om daar mijn 2e semester te volgen. Mijn koffer is gepakt, ik heb nog een lading Noorse Kronen besteld en mijn camera zit veilig opgeborgen in mijn tas. Nu ben ik echt klaar om te gaan… toch? 

Afgelopen week, na een paar drukke kerstdagen sloeg de spanning er dik in. Ik begon aan alles te twijfelen. Natuurlijk twijfel je over je bagage, wat moet je wel meenemen en wat kan wel thuis blijven. Daarnaast vind ik het best moeilijk om onze vertrouwde boerderij achter te laten voor een kamer in een studenten flat. Ik heb namelijk geen idee hoe het er daar uit ziet en wie mijn huisgenoten zijn. Dan heb je ook nog je familie en vrienden die je ‘achterlaat’. Natuurlijk zal ik wel even moeten slikken als ik hen gedag zeg, maar Noorwegen is natuurlijk niet het einde van de wereld en we hebben allemaal een telefoon.

Het allermoeilijkste vind ik het thuislaten van mijn kat Mickey. Mickey is een kat die ooit eens bij ons op de boerderij is gedumpt. Ik heb haar als 10 jarig meisje bij ons op het erf gevonden, en sindsdien woont ze bij ons. Als ik op vakantie ga is zij meestal ook een aantal dagen opstap. Op dat moment waar alles tegelijk door mijn hoofd schoot kon ik mijn hoofd niet meer cool houden en heb ik alles eruit gejankt (sorry mam;)). Dat luchtte overigens wel op!

Het is lastig om je hoofd tijdens deze drukke periodes cool te houden. Daarom heb ik een aantal tips op een rijtje gezet die jou misschien ook kunnen helpen:

  1. Maak (op tijd) een paklijst met alle spullen die je mee wil nemen. Let op! Houdt wel een beetje ruimte over of maak een aparte kolom voor ‘vergeten’ spullen, zodat je ze dus niet alsnog vergeet.
  2. Houd een dagboek bij. Het klinkt misschien wat ouderwets, maar het bijhouden van een dagboek helpt echt! Hou je niet zo van lange verhalen schrijven? Dan is het opschrijven van één zin per dag misschien wel een goede uitkomst voor jou.
  3. Praat er over! Voor andere mensen is het misschien normaal om zo lang van huis te gaan, maar voor jou niet. Probeer daarom schijt te hebben aan wat anderen van je denken en praat er open over, via een blog bijvoorbeeld.
  4. Organiseer een feestje. Het organiseren van een (afscheids-)feestje is de ideale manier om afscheid te nemen van je vrienden, en het is nog gezellig ook! Ik moet eerlijk zeggen dat ik er best tegenop zag, maar het was super geslaagd.
  5. Inpakken en wegwezen. De boeren nuchterheid? Gewoon gaan met die banaan! Je ziet het allemaal vanzelf wel.

 

Volg mij via:

Facebook – Instagram – Blog 1

 

6 thoughts on “Inpakken en wegwezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *