Site Overlay

Het vervolg

Het avontuur in Noorwegen is inmiddels al weer ruim een jaar geleden. Hoog tijd voor een nieuwe blog dus! Mijn studie is inmiddels afgerond en met mijn HBO Communicatie diploma op zak ben ik nu echt officieel mijn eigen bedrijf begonnen in content creatie… En nu?

Je hebt het vast voorbij zien komen. Deze zomer ben ik druk bezig geweest met de organisatie van het C Major Festival in Grolloo. Als content creator nam ik deel uit van echt een top team! Ik maakte foto’s, video’s en designs voor de sociale media en website. Een super toffe job natuurlijk.

Teamfoto C Major Festival

We zijn bij allerlei vakmensen langs geweest om de mooiste content te maken. Zoals jullie misschien wel weten staat Grolloo bekend als ‘Blues Village’. Die naam heeft Grolloo te danken aan de bekende bleus band: ‘Cuby + Blizzards’.

Daarnaast is er in Grolloo ook een jaarlijks terugkerend fluitconcert. Ik moet zeggen, voor dat ik aan dit project begon dacht ik bij een fluit enkel en alleen aan zo’n klein houten staafje waar je op blazen moet. Die fluiten die tijdens muziekles op de basisschool altijd voorbij kwamen. Als ik nu iemand fluit hoor zeggen zie ik heel andere dingen voor mij! Want echt, de wereld van fluiten is zo veel groter en mooier als ik dacht.

In Grolloo woont zelfs een wereld beroemde fluitbouwer, Eva Kingma. Zij maakt allerlei soorten fluiten, van basfluiten tot aan altfluiten en alles er tussen in. Echt vakwerk! Er ging een wereld voor mij open. Dat idee van een houten fluit werd al snel overspoeld door alle prachtige glimmende metalen fluiten. Het was zo indrukwekkend om te zien hoe een paar mensen van een simpele metalen buis een ontzettend mooi instrument kunnen maken.

Vanaf de werkplaats liepen wij zo door naar het erf van Egbert Streuer. Voor de mensen die deze persoon niet kennen, Egbert Streuer is een Nederlands voormalig zijspancoureur en waarschijnlijke de meest succesvolle Nederlandse motorcoureur aller tijden!

Nu denk je waarschijnlijk, ‘Wat hebben deze motorcoureur en de fluitenbouwer nou met elkaar overeen?’. Nou, ze hebben beide uitstekend oog voor detail en ze werken allebei simpelweg met een pijp waar geluid uit komt. Ze vertelden vol passie over hun beroep. Streuer maakt, met een draaibank zo groot als zijn werkschuur, de kleinere onderdeeltjes voor de fluiten van Kingma Flutes. Echt, dat had ik nooit kunnen bedenken! En dat is nog niet de helft van alles wat er zich in dit kleine dorpje afspeelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *