Site Overlay

Niks is onmogelijk!

Uit je comfortzone

Zoals iedereen wel weet, is het soms moeilijk om uit je comfortzone te stappen. Overigens ben ik er nu wel van overtuigd dat de leukste dingen gebeuren buiten je comfortzone. Dus weet je wat, daar ga ik gewoon nog even mee door! Na weer een gezellige week met o.a. ijsvissen, de International Day en een inspirerende lezing van een wel heel bekend persoon is het weer tijd voor een nieuwe blog. 

Deze week begon met koude temperaturen. Het meer dat zo’n beetje bij mij in de achtertuin ligt is helemaal bevroren. De ideale omstandigheden voor… ijsvissen! Ik was toevallig samen met nog iemand een rondje om het meer aan het wandelen tot we een bekende tegenkwamen, de leider van Ratura Tarantulla (onze outdoorgroep). Hij ging het ijs uitproberen en nodigde ons uit om mee te komen, dat leek mij natuurlijk wel gaaf! Hij ging voorzichtig het ijs op om te kijken of het dik genoeg was, en hakte een gat met zijn bijltje. Het ijs was ongeveer 20 cm dik (is dat dik genoeg voor een Elfstedentocht?) dus we konden het gaan proberen. Een stuk verderop werd nog een gat gehakt en het ijsvissen kon beginnen, een hele bijzondere ervaring met zelfs een kampvuur op het ijs.

Op woensdag vond de international day plaats. Deze dag werd speciaal georganiseerd om de buitenlandse contacten te onderhouden en natuurlijk ook om de Noorse studenten naar het buitenland te krijgen. Bij deze editie waren er een paar bijzondere special guests. Wie van jullie is er allemaal bekend met The Game of Thrones? of The Fast & Furious? Is je in één van de twee (of misschien zelfs wel beide) ook een rood harige meneer met een lange baard opgevallen? Ik niet.. maar dat maakte de lezing van Kristofer Hivju niet minder interessant!

Kristofer Hivju en zijn vrouw Gry vertelden over hun leven. Gry heeft zelf aan Høgskulen i Volda gestudeerd, wat het misschien nog wel extra leuk maakte. Ze was een succesvolle wetenschapjournalist toen ze Kristofer tegen kwam. Kristofer wilde eigenlijk altijd al acteur worden, maar in Noorwegen wilde dat niet lukken. Dat hield ze beide niet tegen! Ze vliegen inmiddels de hele wereld over met hun twee kinderen. De belangrijkste boodschap die ze ons meegaven is eigenlijk; “Niks komt vanzelf, stap uit je comfortzone en jaag je dromen na.”. Kortom, niks is onmogelijk.

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gezien ben ik zaterdag met de veerboot naar Folkestad geweest. Dat was echt super gaaf! Het meest bijzondere vind ik toch wel dat de berg die, als ik uit mijn raam kijk maar een klein bergje lijkt, eigenlijk echt gigantisch is. Dat was wel heel vet. Een vriendin van mij moest interviews doen voor haar school opdracht over de bereikbaarheid van ambulances bij noodgevallen. Iedereen die ze aansprak was super aardig, echt, ze werd zelf uitgenodigd om bij mensen binnen te komen. Dat zegt ook wel weer genoeg over de sfeer hier. In de avond heb ik rodekoolschotel gemaakt, Annelie haar recept (mijn grote zus). Dat werd wederom weer zeer gewaardeerd!

Uiteraard moest ik deze week ook gewoon weer naar school. Voor fotografie ben ik bezig geweest voor een magazine cover (zie foto). Voor deze nieuwe opdracht moet iedereen drie verschillende magazine covers maken. Dat is voor mij helemaal nieuw en natuurlijk reuze interessant! We krijgen les van een echte designer en fotograaf, wat de lessen nog veel leuker maakt. Voor Editorial Design heb ik ook niet stil gezeten. De leraar heeft het idee (Dumpster Diving) goedgekeurd en ik ga aankomende week met een groepje mee! Super spannend en ook een klein beetje ongemakkelijk, uit mijn comfortzone zeg maar.

 

 

 

1 thought on “Niks is onmogelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *